De 10 tips voor een festival fotograaf

Festivals zijn heel populair en is vooral in de zomer een enorme toename ervan te merken. Logisch, want dan laat het weer het ook toe om in de open lucht zo een groot evenement te organiseren. Natuurlijk is het heel belangrijk om alle mooie momenten tijdens alle optredens vast te leggen. Als festival fotograaf ben je dus constant in de weer om op het juiste moment de beste plaatjes te schieten.

 

Als festival fotograaf  dien je op alles voorbereid te zijn

 

Omdat een festival nu eenmaal een dynamisch evenement is kunnen de volgende tips je zeker wel op weg helpen als festival fotograaf:

  1. Maak van te voren een plan. Tijdens een festival zijn er vaker meerdere optredens en zal je van te voren liever bepalen waar jouw belangstelling naar uit gaat. Zo kan je alle energie op zo een optreden richten met als resultaat een prachtig resultaat.
  2. Probeer een goede positie in te nemen. Verwacht absoluut niet dat je helemaal op de voorste rij zal kunnen komen. Dat is op zich geen probleem, maar zal jouw positie wel duidelijk zicht moeten bieden op het podium. Niets kan zo hinderlijk zijn als omstanders die steeds voor jouw toestel komen te staan.
  3. Zorg ervoor genoeg batterijen mee te nemen! Het maken van foto’s gaat natuurlijk ten koste van de batterijen in het toestel. Een oplaadpunt vindt je zeker niet tijdens zo een druk festival en dien je er goed aan om zeker extra batterijen mee te nemen.
  4. Neem altijd inzoom lenzen mee. Vanuit je positie zal je met de juiste lenzen scherpe foto’s kunnen schieten, ook wanneer je op een grote afstand bent.
  5. Speel met de sluitertijd. De optredens zijn vaker heel beweeglijk waarbij je snel zult moeten zijn om het juiste moment vast te leggen. met de juiste sluitertijd kan je van elk actiemoment goede foto’s maken.
  6. Stel de belichting vooraf in. Kijk voordat je begint met het maken van foto’s even hoe het podium is verlicht en stel de belichting van het toestel alvast in.
  7. Maak alle foto’s in RAW formaat. In dit formaat is het altijd nog mogelijk de foto’s te bewerken met speciale software programma’s. Denk maar aan kleine veranderingen  aan de achtergrond.
  8. Laat je niet afleiden. Het is heel belangrijk omdat tijdens een festival geen moment te missen van wat zich afspeelt op het podium. Zo kan een moment van onoplettendheid ervoor zorgen dat je nou net te laat bent een speciale handeling te fotograferen.
  9. Neem altijd wat kaartjes mee met je contactgegevens. Je zult als festival fotograaf  zeker opvallen tussen alle andere bezoekers en is het altijd een goed idee wat kaartjes uit te kunnen delen wanneer mensen vragen naar de foto’s die je geschoten hebt.
  10. Probeer de artiesten ook persoonlijk te benaderen. Dit is natuurlijk het hoogtepunt voor een festival fotograaf.

Bonustip: zorg ervoor dat je over het nieuws materiaal beschikt. Vindt je het vrij duur? Check dan hier de cashback acties van Sony en cashback acties van Nikon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *