Over mij

Hallo ik ben Tony Rayen. Ik ben directeur en eigenaar van mijn eigen advertentie bureau. Ik doe dit werk al ruim 22 jaar en ik hou nog steeds van het werk dat ik doe. Het hebben vaneen advertentie bureau kost heel veel energie en liefde voor het vak.

Belangrijk als je begint met dit soort werk begint is dat je ervoor moet zorgen dat je je stem heel goed verzorgt, want dat is waarmee jij je geld verdient.  Verder behoor je heel nauwkeurig te werk te gaan en zal je ook moeten kunnen werken met de verschillende audio en mixer apparatuur. Dus een beetje technische intelligentie is ook meegenomen.

De reden waarom mensen bij je langs komen om een advertentie te laten maken is omdat ze je goed vinden en denken dat je voor hun goede job kan doen.

Begin

Als je wil zijn waar ik ben. Zal je na je school te hebben afgemaakt  proberen om bij de radio te werken. Zorg ervoor dat je je stem altijd blijft trainen dat goed klinkt. Begin met veel  lezen. Probeer zoveel als mogelijk stemvormings trainingen te volgen. Ook moet je letten op je ademhaling. Wanneer je begint wees rustig in je hoofd en geest. Zo krijg je de beste zinnen en teksten voor je advertentie binnen.

Productie

Bij het produceren van de advertentie zorg ervoor dat je de juiste informatie laat horen met de juiste intonatie. Zet de klemtonen op de juiste plaatsen op de juiste woorden. Voor het afmixen zoek je naar de juiste muziek.  Moet het snel, langzaam, rustig of juist gezellig en hip. Let wel! Elke advertentie die je maakt heeft zijn eigen identiteit zijn eigen stijl.

Kwaliteit

Ik zorg ervoor dat ik mijn werk altijd met liefde doe en mijn hart en ziel erin zet. Als het af is dan weet ik zeker dat het kwalitatief een goed product is.

Ik weet zeker dat met de artikelen die jullie hier zullen vinden veel meer zullen leren over het vak van de advertentiemaker.

Succes